Recepten

Hier leest u enige recepten.

Op mijn instagram plaats ik met regelmaat recepten.

Voor vandaag heb ik een lekker wokgerecht voor jullie, lekker snel klaar en bomvol gezonde groenten.


Ingrediënten:

300 gram kippendijfilet, in reepjes gesneden

2 of 3 paprika's, in reepjes gesneden

300 gram sugarsnaps, gepunt en gedraad

1 rode peper, in dunne reepjes gesneden

4 teentjes knoflook

4 bosuitjes, in ringetjes gesneden

1/2 cm gember, geraspt

100 gram cashewnoten, ongezouten en ongebrand

2 el sojasaus

1el vissaus

1el oestersaus

Wokolie


Verwarm de wokolie in de wok en braad hierin de kippendijfilet.

Als dit gaat is voeg je alle andere ingrediënten toe, blijf steeds omscheppen. Bak even kort door, de groenten moeten knapperig blijven.

Lekker met gekookte zilvervlies rijst 😊

Je zou ook nog kastanje champignons kunnen meebakken




Tijd voor een taartje zo aan het begin van het weekend 😊


Ook nu weer een eenvoudig recept en zonder ongezonde toevoegingen.


Dit heb je nodig

150 gram gemixte ongebrande/ongezoute noten

100 gram dadels

20 gram kokosolie

1000 mililiter kwark

12 gelatineblaadjes

3 el limoensap

750 gram (diepvries) aardbeien

6 – 8 eetlepels honing of agave siroop


Beleg de bodem van een bakvorm van 24 cm met bakpapier.

Maal de noten fijn samen met de dadels, ik doe dit altijd in de keukenmachine. 


Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de kokosolie hierin. 


Haal van het vuur en meng de noten en dadel door de olie tot het goed gemengd is. Doe het mengsel in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en duw het goed aan met een lepel. Zet de bakvorm in de koelkast.


Neem een kom met koud water en laat de 10 gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 8 eetlepels water en twee eetlepels limoensap (één eetlepel vocht per gelatineblaadje) en verwarm dit. Als het bijna kookt haal je het van het vuur en los je de uitgeknepen gelatineblaadjes er in op.


Neem een kom en doe hier de kwark in, prak 500 gram aardbeien hier doorheen en maak het op smaak met de honing.


Meng dan de opgeloste gelatine in een heel dun stroompje door het kwarkmengsel terwijl je blijft roeren. 


Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. 


Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.


Voor de topping:


Week twee blaadjes gelatine in een kom met koud water. Zet ondertussen een pannetje op het vuur met de overgebleven (diepvries)aardbeien en 1 el limoensap. Prak de aardbeien zo fijn mogelijk en blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt. Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen tot medium warme temperatuur. Knijp dan de blaadjes gelatine uit en los op in het aardbeien mengsel.

Als het aardbeien mengsel helemaal is afgekoeld en de kwarklaag voldoende is opgesteven, kun je het aardbeienmengsel erop gieten. 


Dat is je laatste laag! 


Zet terug in de koelkast om op te stijven.


Smullen maar 🥰

Zondag soepdag hoor ik vaak, daarom maar weer eens een bijdrage van mij in dat genre.


Pastinaak-Wortelsoep


Wat gaat er in:

3x pastinaak

1 sinaasappel

1 prei

1 wortel

1 ui

Peterselie

2 groentebouillon blokjes

Knoflook

Olijfolie

Geraspte oude kaas

1200 ml water






Hoe maak je het:

Maak de groenten schoon.

Pel en snipper de ui.

Pel en snij de knoflook klein.

Schil de pastinaak en wortel en snij in plakjes.

Snij de prei in ringen.

Hak de peterselie fijn.

Boen en rasp de schil vd sinaasappel, pel hem en snij in stukjes.


Verhit 2 el olijfolie in de pan en fruit ui en knoflook, ong 3 min. Let op dat ze niet verkleuren.

Schep 1 el van dit mengsel eruit en hou apart.

Bak de prei vervolgens kort mee.

Voeg dan het water toe en breng aan de kook.

Doe de bouillonblokjes erbij en dan vervolgens de pastinaak en wortel.

Laat dit dan afgedekt zachtjes koken (ong 10-12 min), tot de pastinaak gaar is.

Voeg de blokjes sinaasappel toe.

Pureer dan de soep met een staafmixer.

Voeg ev peper naar smaak toe.


Voor de topping:

Meng 3 el olijfolie met het ui- mengsel, sinaasappelsap, peterselie en de  geraspte kaas.


Schep de soep in een kom en schep in het midden een flinke lepel van de topping.

Lekker met een belegde Wasa cracker en wat rauwkost.


Eet smakelijk op deze winterse zondag ☀️

Nu het toch eindelijk wat winters wordt buiten, komen ook de stamppotten weer op het menu. Altijd lekker als je het mij vraagt, maar soms wil je dan wel eens wat anders dan boerenkool, zuurkool etc.

Dat ging ons ook zo, dus daarom dit recept maar eens geprobeerd. En ik moet zeggen, het is een blijvertje!


Wat gaat erin:

1zakje  stamppot aardappelen

2 stronken broccoli

1 paprika

Potje zongedroogde tomaten

Walnoten

Melk

Komijnzaad 1 tl

Sesamzaadjes 1 el

Geraspte kaas

Olijfolie








Hoe maak je het:

Snij de aardappelen klein en kook ze gaar.

Snij de broccoli in kleine roosjes en de paprika in blokjes.

Breek de walnoten klein.

Snij de zongedroogde tomaatjes kleiner.


Wok de broccoli en paprika in olijfolie beetgaar, bak de sesamzaadjes even mee. Verwarm uiteindelijk ook de zongedroogde tomaatjes even mee.

Verwarm de melk, stamp de aardappelen en maak er puree van.

Roer de geraspte kaas en komijnzaad erdoor.

Meng de broccoli, paprika, zongedroogde tomaatjes erdoor.

Garneer  met de walnootjes.


Lekker met een vegan braadworst


Eet smakelijk, ik ben benieuwd of jullie het net zo lekker vinden 😊

Nu het toch eindelijk wat winters wordt buiten, komen ook de stamppotten weer op het menu. Altijd lekker als je het mij vraagt, maar soms wil je dan wel eens wat anders dan boerenkool, zuurkool etc.

Dat ging ons ook zo, dus daarom dit recept maar eens geprobeerd. En ik moet zeggen, het is een blijvertje!


Wat gaat erin:

1zakje  stamppot aardappelen

2 stronken broccoli

1 paprika

Potje zongedroogde tomaten

Walnoten

Melk

Komijnzaad 1 tl

Sesamzaadjes 1 el

Geraspte kaas

Olijfolie








Hoe maak je het:

Snij de aardappelen klein en kook ze gaar.

Snij de broccoli in kleine roosjes en de paprika in blokjes.

Breek de walnoten klein.

Snij de zongedroogde tomaatjes kleiner.


Wok de broccoli en paprika in olijfolie beetgaar, bak de sesamzaadjes even mee. Verwarm uiteindelijk ook de zongedroogde tomaatjes even mee.

Verwarm de melk, stamp de aardappelen en maak er puree van.

Roer de geraspte kaas en komijnzaad erdoor.

Meng de broccoli, paprika, zongedroogde tomaatjes erdoor.

Garneer  met de walnootjes.


Lekker met een vegan braadworst


Eet smakelijk, ik ben benieuwd of jullie het net zo lekker vinden 😊

Zelf kip-kerrie maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan uit een pakje! En wat ook nog eens extra fijn is, je krijgt geen ongezonde meuk binnen.


Wat gaat erin:

1 courgette

1 appel

1 wortel

1 gele paprika

1 rode paprika

1 ui

1 rode peper

1 stengel citroengras

Stukje gember

Knoflook

200 ml kokosmelk

1 groente bouillonblokje

2 el olijfolie

350 Gr kippendijfilet in blokjes

400 Gr (pandan) rijst

1el (hot)kerrie




Hoe maak je het:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Was en snij alle groenten.

Plet de stengel citroengras en vouw het in een strik (zo kun je het er uiteindelijk makkelijker uithalen).

Verwarm de olie in de wok en bak de kip rondom mooi bruin (je kunt het ev bestrooien met wat peper).

Voeg de wortel toe en laat dit even mee bakken.

Dan kan de ui,  paprika, gember, knoflook en citroengras erbij en bak dit 2 minuten mee.

Vervolgens kan de kerrie, courgette en rode peper erbij. Even kort meebakken en de kokosmelk en bouillonblokje toevoegen.

Nu kun je het geheel aan de kook brengen.

Ten slotte mag de appel erbij en laat je het geheel nog even 4 minuten pruttelen op laag vuur totdat alle groenten beetgaar zijn. Let op, blijf wel af en toe roeren.

Verwijder de stengel citroengras en roer de rijst erdoor.


Eet smakelijk allemaal, laat maar weten of het gesmaakt heeft.


Optie is om er nog roosjes broccoli aan toe te voegen voor extra groenten.

Vandaag een snelle maaltijd, je hebt immers niet altijd genoeg tijd om lang in de keuken te staan!

Maar daarom hoeft het niet ongezond te zijn natuurlijk.


Wat gaat erin:

Verse tortellini ( bv gevuld met spinazie)

Bosuitjes

Tomaten

Spinazie ( diepvries of vers)

Avocado

Knoflook

Smeerkaas

Olijfolie

Peper en zout naar smaak










Hoe maak je het:

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de sjalotjes in ringetjes en bak ze samen met de knoflook  even aan in olijfolie.

Prak de avocado ondertussen fijn.

Wok vervolgens de spinazie mee, als dit voldoende geslonken is  voeg je de smeerkaas en avocado toe.

 Laat dit even doorwarmen en voeg uiteindelijk de tortellini en in plakjes gesneden tomaat toe.

Nog even warm laten worden en klaar is je snelle hap.

Optioneel kun je er nog walnoten doorvoeren. 

Lekker met een frisse salade.


Eet smakelijk mensen, laat maar weten of jullie ook lekker vonden.

Een gezonde lunch hoeft niet altijd uit een simpel broodje te bestaan. Met dit champignonsoepje zorg je ook nog eens ervoor dat je voldoende groente eet. 

Heerlijk voor een relaxte zondagmiddag....


Wat gaat erin:

4 doosjes kastanje champignons

4 bosuitjes

Kokosmelk (200ml)

2 bouillonblokjes

Peper en zout

2l water

Voor de garnering bieslook of peterselie

Scheutje olijfolie











Hoe maak je het:

Fruit in een beetje olijfolie 3 bosuitjes, in ringen gesneden, aan

Voeg 2 doosjes kastanje champignons toe, in dunne plakjes gesneden. 

Breng dit op smaak met peper en zout.

Breng ondertussen 2L water aan de kook, doe daar de bouillonblokjes bij.

Doe het ui-champignon baksel en de kokosmelk  erbij en breng dit weer aan de kook. Laat het vervolgens 10 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer dit met een staafmixer.

Snij de overgebleven champignons in plakjes en het bosuitje in ringetjes en doe dit in de soep. Laat het geheel nog even zachtjes doorkoken, garneer met bieslook of peterselie.


Eet smakelijk🍵

Soms kun je toch zo veel zin in pizza hebben.....gelukkig kun je daar ook gezonde keuzes in maken🙃


Deze pizza is met een bodem van bloemkool. Erg gemakkelijk om te maken en je krijgt gelijk een flinke portie groente binnen.


Voor de bodem: (2pers)

1 doosje bloemkoolrasp

2 eieren

Geraspte kaas


Rooster de bloemkoolrasp in de oven gedurende 20 minuten op 200 gr

Laat het wat afkoelen, stort het op een schone theedoek en knijp het vocht eruit.

Kluts de eieren, roer de kaas erdoor en vervolgens de uitgelekte bloemkoolrasp. 

Doe bakpapier op een ovenplaat en maak van de bloemkoolrasp een ronde vorm. Druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zorg dat de bodem niet te dik is en overal gelijkmatig verdeeld.

Plaats de bakplaat in de oven en bak de bodem krokant gedurende 20 minuten op 200 gr. De bodem mag mooi bruin kleuren.


Voor de bovenkant:

Als de bodem lekker krokant afgebakken is smeer je er creme fraish op. Dan kruiden naar smaak ( Chilivlokken, Italiaanse kruiden oid)

En dan kan het grote feest beginnen, je kunt erop doen wat je lekker vindt, bv paprika, tomaat (zonder zaadlijsten ivm vocht), champignons, tonijn, ham, olijven , babyspinazie.....keus genoeg

Tot slot nog wat geraspte kaas en wat druppeltjes gekruide olijfolie.

Nog even afbakken op 180gr gedurende ongeveer 10 minuten en smullen maar🥘


We horen natuurlijk graag weer wat jullie ervan vonden, eet smakelijk

Vandaag een heerlijke, goed vullende en gezonde soep gemaakt. En wat heerlijk veel groente krijg je zo binnen zeg!

Met dank aan mijn lieve Marisca 


Rode linzen soep - Vegan


Benodigdheden:

250 gram rode linzen 

1 rode paprika 

2 wortels

1 stengel bleekselderij

2 uien

5-6 tros tomaten

1 stuk gember

4 teentjes knoflook 

5 laurier blaadjes

5 takjes tijm

2 groente bouillonblokjes







1) snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook

2) fruit de ui en de knoflook in een soeppan

3) snijd de wortel, bleekselderij en paprika, gember in stukjes en voeg dit toe aan de ui en knoflook. Voeg tevens de laurierblaadjes toe. Bak dit 3-4 minuten mee. 

3) snijd vervolgens de Tomaten in blokjes en voeg dit samen met de tijm toe.

4) uiteindelijk voeg je de rode linzen, het groentebouillon blokje en 1 liter water toe. Breng de soep aan de kook. Als de soep kookt laat je dit 15 minuten op een lage temperatuur koken. 

5) haal de laurierblaadjes uit de soep en pureer de soep. 

 

Eet Smakelijk!! 


Laat je ons weten of je de soep lekker vond 🥰Soms kun je toch zo veel zin in pizza hebben.....gelukkig kun je daar ook gezonde keuzes in maken🙃


Deze pizza is met een bodem van bloemkool. Erg gemakkelijk om te maken en je krijgt gelijk een flinke portie groente binnen.


Voor de bodem: (2pers)

1 doosje bloemkoolrasp

2 eieren

Geraspte kaas


Rooster de bloemkoolrasp in de oven gedurende 20 minuten op 200 gr

Laat het wat afkoelen, stort het op een schone theedoek en knijp het vocht eruit.

Kluts de eieren, roer de kaas erdoor en vervolgens de uitgelekte bloemkoolrasp. 

Doe bakpapier op een ovenplaat en maak van de bloemkoolrasp een ronde vorm. Druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zorg dat de bodem niet te dik is en overal gelijkmatig verdeeld.

Plaats de bakplaat in de oven en bak de bodem krokant gedurende 20 minuten op 200 gr. De bodem mag mooi bruin kleuren.


Voor de bovenkant:

Als de bodem lekker krokant afgebakken is smeer je er creme fraish op. Dan kruiden naar smaak ( Chilivlokken, Italiaanse kruiden oid)

En dan kan het grote feest beginnen, je kunt erop doen wat je lekker vindt, bv paprika, tomaat (zonder zaadlijsten ivm vocht), champignons, tonijn, ham, olijven , babyspinazie.....keus genoeg

Tot slot nog wat geraspte kaas en wat druppeltjes gekruide olijfolie.

Nog even afbakken op 180gr gedurende ongeveer 10 minuten en smullen maar🥘


We horen natuurlijk graag weer wat jullie ervan vonden, eet smakelijk

    Share by: