Vandaag een heerlijke, goed vullende en gezonde soep gemaakt. En wat heerlijk veel groente krijg je zo binnen zeg!
Met dank aan mijn lieve Marisca
Rode linzen soep - Vegan
Benodigdheden:
250 gram rode linzen
1 rode paprika
2 wortels
1 stengel bleekselderij
2 uien
5-6 tros tomaten
1 stuk gember
4 teentjes knoflook
5 laurier blaadjes
5 takjes tijm
2 groente bouillonblokjes
1) snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook
2) fruit de ui en de knoflook in een soeppan
3) snijd de wortel, bleekselderij en paprika, gember in stukjes en voeg dit toe aan de ui en knoflook. Voeg tevens de laurierblaadjes toe. Bak dit 3-4 minuten mee.
3) snijd vervolgens de Tomaten in blokjes en voeg dit samen met de tijm toe.
4) uiteindelijk voeg je de rode linzen, het groentebouillon blokje en 1 liter water toe. Breng de soep aan de kook. Als de soep kookt laat je dit 15 minuten op een lage temperatuur koken.
5) haal de laurierblaadjes uit de soep en pureer de soep.
Eet Smakelijk!!
Laat je ons weten of je de soep lekker vond 🥰Soms kun je toch zo veel zin in pizza hebben.....gelukkig kun je daar ook gezonde keuzes in maken🙃
Deze pizza is met een bodem van bloemkool. Erg gemakkelijk om te maken en je krijgt gelijk een flinke portie groente binnen.
Voor de bodem: (2pers)
1 doosje bloemkoolrasp
2 eieren
Geraspte kaas
Rooster de bloemkoolrasp in de oven gedurende 20 minuten op 200 gr
Laat het wat afkoelen, stort het op een schone theedoek en knijp het vocht eruit.
Kluts de eieren, roer de kaas erdoor en vervolgens de uitgelekte bloemkoolrasp.
Doe bakpapier op een ovenplaat en maak van de bloemkoolrasp een ronde vorm. Druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zorg dat de bodem niet te dik is en overal gelijkmatig verdeeld.
Plaats de bakplaat in de oven en bak de bodem krokant gedurende 20 minuten op 200 gr. De bodem mag mooi bruin kleuren.
Voor de bovenkant:
Als de bodem lekker krokant afgebakken is smeer je er creme fraish op. Dan kruiden naar smaak ( Chilivlokken, Italiaanse kruiden oid)
En dan kan het grote feest beginnen, je kunt erop doen wat je lekker vindt, bv paprika, tomaat (zonder zaadlijsten ivm vocht), champignons, tonijn, ham, olijven , babyspinazie.....keus genoeg
Tot slot nog wat geraspte kaas en wat druppeltjes gekruide olijfolie.
Nog even afbakken op 180gr gedurende ongeveer 10 minuten en smullen maar🥘
We horen natuurlijk graag weer wat jullie ervan vonden, eet smakelijk